Nieuws

4 oktober 2021

Welk ontkistingsmiddel is geschikt voor mijn bedrijf?

De keuze voor een ontkistingsmiddel is niet gemakkelijk. Er is een verscheidenheid aan ontkistingsmiddelen, welke op verschillende basissen opgebouwd kunnen zijn; mineraal, plantaardig, synthetisch, water. Welke voor u geschikt is, is niet 1,2,3 te vertellen.

Het ontkistingsmiddel gaat in bijna alle gevallen een reactie aan met uw beton. Dus het betonmengsel dat wordt gebruikt heeft een grote invloed op de ontkistingsmiddelkeuze. Twee ogenschijnlijk, qua eindproduct, vergelijkbare fabrieken kunnen andere mengsels hebben (andere plastificeerder, ander cement, afwijkend toeslagmateriaal, verschillende vulstoffen, andere w/c-factor, zelfverdichtend beton of traditioneel beton). Ook het materiaal waarvan de bekisting is gemaakt en de omgevingstemperatuur zijn van invloed, alsmede de mengmethode of verschil in wachttijd voor het storten. Al deze parameters zorgen er voor dat de keuze voor een juist ontkistingsmiddel niet makkelijk is voor u.

Bij Relutech B.V. beschikken wij over de kennis en ervaring om u een gedegen advies te geven. Veelal gaat dit gepaard met een serie testen bij u op het bedrijf om zodoende tot het juiste product te komen. Tevens kunnen wij u aangeven hoe onze producten zich verhouden ten opzichte van mens en milieu.

Meer informatie over onze ontkistingsmiddelen kunt u hier vinden.

, , ,